Programma

10.00 uur - 10.05 uur
Plenaire zaal

Opening Dag van de Data & Technologie 2019

Opening en trailer van de Dag van de Data & Technologie 2019.

Jort Kelder

10.05 uur - 10.15 uur
Plenaire zaal

Inleiding door dagvoorzitter Jort Kelder

Inleiding van de Dag van de Data & Technologie 2019 door dagvoorzitter Jort Kelder.

Jort Kelder

10.15 uur - 10.40 uur
Plenaire zaal

Keynote: Over data, ruis en regels

Keynote door Hans Bos, National Technology Officer Microsoft Netherlands.

Data is niet neutraal. We maken data, verwerken en analyseren data, gebruiken en vertrouwen op data. Gebruik van data maakt unieke dingen mogelijk, ten dienste van mens en maatschappij. De context van die mogelijkheden is dat we allen onze eigen verantwoordelijkheid hebben. Te weinig data en we missen kansen, teveel data en we hebben ruis. In deze sessie geven we inspiratie en handvatten om over de mogelijkheden en consequenties van data na te denken.

Hans Bos

10.40 uur - 11.05 uur
Plenaire zaal

Keynote: Machine learning: the catalyst of digital customer centricity

Customer-centricity isn’t new. We have to rebuild what we have demolished in the age of digitization. It’s knowing our customers and their needs and acting upon them through the entire customer journey. In this talk Erwin will show that true customer centricity is rather a mindset that has to run through every vein of the organization than only a technological implementation, and how machine learning will help you to leverage the value in your data to become customer-centric again!

Erwin van Oosten

11.05 uur - 11.30 uur
Plenaire zaal

Keynote: How Google’s Cultural Innovation ‘DNA’ will help you use AI and Machine Learning

Petra will provide a peek into the culture of Google, and how Google is designed for innovation. This ‘DNA’ has led to some major technology advancements, this talk will walk you through some of the latest breakthroughs in AI and Machine Learning, envisioning a world where anyone can use AI in their own business.

Petra van Kan

11.30 uur - 11.55 uur
Plenaire zaal

Keynote: Creating a data-driven culture

De professionele sociale media platformen worden dagelijks overvloed met nieuwskoppen over banenverlies, automatisering en robotisering en einde van de wereld zoals wij die kennen. Artificiële Intelligentie is het hoofdonderwerp dat de hype voedt. Maar wat is Artificiële Intelligentie eigenlijk, hoe kunnen we deze vergelijken met menselijke intelligentie, en wat is de brute waarheid in de kern van deze hype?

Amir Sabirovic zal zich toeleggen op het demystificeren van kunstmatige intelligentie op basis van common sense en zijn inzichten delen vanuit zijn ervaring in projecten binnen corporates en MKB-organisaties.

Amir Sabirovic

11.55 uur - 12.30 uur
Plenaire zaal

Keynote: Big Data zijn politiek: de waarheid over BIG data bestaat niet

Keynote door Fred Teeven.

Fred Teeven

12.30 uur - 13.15 uur
Netwerkplaza

Lunch

Lunch op het netwerkplaza.

13.30 uur - 15.30 uur
Zaal 1

Workstream I: Innovation & Leadership

13.30 uur - 14.00 uur
Zaal 1

1.1 How to become a Digital Innovation Leader?

We believe the future of organisations lays in the hands of the current workforce which has a thorough knowledge of all 3P’s (people, processes, products). To be able to coap with the advancement and exponational growth of the technologies organisations have to face their current reality and envision the dot of the horizon wherein they are a full digital organisation.

To enable this, we have developed the Digital IQ, which will be the main subject of the workshop. The Digital IQ will measure your current reality on three issues; Technology, Culture & Innovation. The measurement and outcomes will form the base of our group discussion during the workshop. We will discuss the results per topic and define your vision and next steps for your organisation to become a digital frontrunner.

Emir Dzanic

Jeroen Mol

14.00 uur - 14.30 uur
Zaal 1

1.2 Silicon Valley learnings in data projects

A common misconception when starting a data or AI project is that Technology is the main driver. How do you approach a data project and what are the steps in between? Join the Symphony workshop and hear about the customer use cases straight from Silicon Valley. Our speakers will guide you through the customer question, challenge and outcomes with enough room for a solid Q&A!

Amir Sabirovic

15.00 uur - 15.30 uur
Zaal 1

1.3 How to extract value out of your data

Data is steeds eenvoudiger beschikbaar door ontwikkelingen, zoals Cloud en IoT oplossingen. Data Analytics technieken, zoals Process Mining en AI maken het mogelijk om meer waarde uit data te halen. De praktijk laat zien dat de eerste resultaten hiermee te behalen zijn, maar dat de ontwikkeling steeds verder optimalisatie van de toegevoegde waarde laat zien.

Aan de hand van enkele use cases zullen Thijs van de Weijer en Mart Althuizen laten zien wat mogelijkheden zijn (ongeacht de data maturity van uw organisatie). Aandacht is er voor enkele innovaties, waaronder Smart Industry 4.0 Assistant (SIA); een machine learning platform dat producten en processen verbetert in productie omgevingen. Technieken zoals Process Mining zullen hier aan de orde komen, waarmee eenvoudig bottlenecks en mogelijke verbeteringen in kaart gebracht kunnen worden.

Thijs van de Weijer

Mart Althuizen

13.30 uur - 15.30 uur
Zaal 2

Workstream II: Excelleren met data

13.30 uur - 14.00 uur
Zaal 2

2.1 Datagedreven besluitvorming: neem de beste beslissingen over uw relaties

Paul Hommes laat u zien hoe data u inzicht geeft in uw relaties en u helpt betere beslissingen te nemen.

Paul Hommes

14.00 uur - 14.30 uur
Zaal 2

2.2 Zo gebruik je data effectief bij het screenen van medewerkers, met aandacht voor de GDPR en security rondom de verwerking van persoonsgegevens

Screening van medewerkers is geen selectie proces maar een compliance vraagstuk. Hoe hou je je aan de privacy regels bij de verwerking van zoveel persoonsgegevens terwijl je het risico maximaal wilt afdekken? Hoe ver mag je gaan en wat zegt de Wft hierover? Wat is het verschil tussen een kandidaat en bestaande medewerker en stel dat iemand uit het buitenland komt? Hoe ga je om met die data? Zaken als de grondslag, de rechten van de betrokkene, het managen van de uitzonderingen alsmede de beveiliging van de gegevens komen aan de orde.

Harm Voogt

15.00 uur - 15.30 uur
Zaal 2

2.3 De W-7 standaard designed for control!

In deze presentatie licht Robby toe hoe in de software van BusinessForensics de 7 ‘gouden’ W vragen uit het ‘klassieke’ forensische onderzoek volledig zijn geintegreerd en worden toegepast voor geautomatiseerd, digitaal of ‘data-driven’ compliance en risico management. Dat begint al bij het detecteren en vastleggen van signalen voor compliance- en integriteitsrisico’s, bij het analyseren en onderzoeken van die signalen, tot aan het einde van het proces, inclusief de bewijsvoering en het audit trail. Daarmee bereiken we dat het compliance- en onderzoeksproces gestandaardiseerd wordt, cases altijd aan een minimale kwaliteitsstandaard voldoen en samenwerking verbeterd.

Robby Philips

13.30 uur - 15.30 uur
Zaal 3

Workstream III: Accelereren met Technologie

13.30 uur - 14.00 uur
Zaal 3

3.1 How to understand and apply Blockchain in your own organization

In de afgelopen jaren heeft de innovatieve blockchaintechnologie met de opkomst van cryptocurrencies, die tussenpartijen zoals banken overbodig maken, enorm aan naamsbekendheid gewonnen. Blockchains zijn echter veel breder toepasbaar dan alleen maar voor financiële transacties. Willekeurige bedrijfsprocessen kunnen in principe op eenvoudige en krachtige wijze worden geïmplementeerd met blockchaintechnologie, in het bijzonder door het inzetten van zogenaamde private blockchains.

Private blockchains leiden tot kraakheldere afspraken, efficiëntere bedrijfsprocessen, minimale foutmarges en lagere kosten. Private blockchains zijn in tegenstelling tot public blockchains (zoals Bitcoin en Ethereum) enkel en alleen bestemd voor een besloten groep van gebruikers die samen een consortium vormen met een eigen bedrijfsproces. Het bedrijfsproces wordt via zogenaamde smart contracts gestuurd en beheerst.

Zo’n smart contract controleert eerst of aan alle eisen van een proces-stap is voldaan, en wanneer dat inderdaad het geval is, executeert het contract die stap automatisch. Deze Private blockchains zijn geheel transparant, niet muteerbaar (dus geen geknoei mogelijk aan reeds gelogde transacties), en de historie van alle transacties is gelogd en dus traceerbaar. Wat het behalve een veilige, ook een zeer betrouwbare technologie maakt voor zowel de interne bedrijfsvoering van MKB’ers tot multinationals als voor samenwerking tussen bedrijven en organisaties.

Herman Balsters

14.00 uur - 14.30 uur
Zaal 3

3.2 Succesvolle Blockchain Business Cases: Consortia Blockchains as a Service

Blockchain biedt dé oplossing voor ketenpartners om efficiënt met elkaar samen te werken. De technologie stelt organisaties en individuen in staat om informatie op een transparante en veilige manier uit te wisselen. Door met jouw ketenpartners gebruik te maken van een blockchain consortium kunnen processen binnen de keten op een snellere, efficiëntere en veiligere manier verlopen.

Een blockchain consortium is een besloten groep van ketenpartners op een permissioned blockchain. Zij hebben real time inzicht in de gedeelde data. Hierdoor zijn zij er zeker van dat iedere partner binnen het consortium altijd op de hoogte is van de laatste stand van zaken en zij zeker weten dat iedereen over dezelfde informatie beschikt. Blockchain consortia leiden zo tot eenduidige & onweerlegbare afspraken, geoptimaliseerde ketenprocessen met minimale kans op fouten en dus lagere kosten.

Xurux.IO is dé oplossing voor het snel en efficiënt opzetten van een permissioned blockchain consortium. In slechts een paar klikken start je een blockchain en even eenvoudig voeg je consortiumleden toe. In de workshop presenteren we de “ready to use toolbox” die aan gebruikers van Xurux.IO beschikbaar wordt gesteld. Een secure messenger app voor veilige communicatie onderling, authenticatie om zeker te zijn van met wie je communiceert, een chatbot om processen te begeleiden en een datakluis om documenten en afspraken veilig op te slaan.

Meer weten over hoe het werkt? Of concreet aan de slag? Bezoek dan onze parallelsessie!

Niels Nijman

15.00 uur - 15.30 uur
Zaal 3

3.3 Financial leadership through Digital Accountancy

Hoe Accellereer je met Technologie in een zeer complexe compliance-omgeving? Hoe we bij JOINSON&SPICE het accountantskantoor van de toekomst bouwden met Technologie en Data.

Leer van de successen en valkuilen van Louis van Garderen RA, die je tijdens zijn enthousiaste verhaal laat zien hoe je kunt innoveren zonder (te veel) grip te verliezen. Louis sluit zijn verhaal af met praktische suggesties waarmee je jouw organisatie – op boardroom level of direct daaronder – helpt accelereren met tech en data.

Louis van Garderen

14.30 uur - 15.00 uur
Netwerkplaza

Pauze

15.45 uur - 16.05 uur
Plenaire zaal

Keynote: Survival in the Digital Jungle

De eindeloze zee aan data zien we het liefst als een vreedzaam stuwmeer. De praktijk is echter dat gegevens zich op zichzelf aan dezelfde steen stotende ezels door een gevaarlijke jungle van wetgeving, toezichthouders, boeven, spionnen en digibeten worstelt. Zolang wij geen wolven en beren zien, kan dat alleen maar fout gaan. Daarom gaan wij met Brenno de Winter op survivaltraining in de digitale jungle. We wapenen ons met zeer beproefde, eeuwenoude technieken om te overleven. We zien uitstervende binaire diersoorten en gaan zien dat data als het nieuwe goud simpel te beschermen is.

Brenno de Winter

16.05 uur - 16.45 uur
Plenaire zaal

Formule 1: driving the data

Topcoureur Robert Doornbos geeft een uniek kijkje achter de schermen van Formule 1 en laat zien hoe data het verschil betekent tussen winnen of verliezen in de elite van de autosport waarbij alles in het teken staat van data en innovatie. Vraag wat je altijd al hebt willen weten over de werking van data en technologie.

Robert Doornbos

16.45 uur - 17.05 uur
Plenaire zaal

Keynote: Customer engagement in de 4e Industriële Revolutie 

De AI discussie is alom vertegenwoordigd en staat bovenaan elke strategische agenda, maar hoe onderscheidt je hype van werkelijkheid? Wat zijn de quick wins vandaag, en wat is de nabije toekomst? Hoe behaal je maximale relevantie voor je klanten èn interne efficiëntie?

In deze presentatie licht Reinier van Leuken toe hoe bedrijven al hun engagement processen kunnen verbeteren met AI, van sales tot service, marketing en commerce – dit alles zonder een leger aan data scientists aan te stellen, maar wel hun eigen data kunnen inzetten als competitive edge.

Reinier van Leuken

17.05 uur - 17.30 uur
Plenaire zaal

Keynote: Data: wat kun je, wat mag je en wat moet je?

Menno Weij gaat in deze keynote in op wat je kunt, mag en moet met data en belicht daarbij onder meer de juridische aspecten van data en technologie. Daarbij raakt hij tevens een essentiële vraag: wie is eigenlijk de eigenaar van data?

Menno Weij

17.30 uur - 18.30 uur
Netwerkplaza

Netwerkborrel

Netwerkborrel op Netwerkplaza.

17.30 uur
Plenaire zaal

Afsluiting door dagvoorzitter Jort Kelder

Afsluiting van de Dag van de Data & Technologie door dagvoorzitter Jort Kelder.

Jort Kelder